כמיליון שכירים בישראל זכאים להחזרי מס- אולי גם לך מגיע










close

איך נבדוק את זכאותך?

בדיקה מהירה אונליין

11/10/2020

החזר מס ליולדת בעבור תשלום דמי לידה

בשעה טובה ילדת תינוק מתוק, וכעת את ובן זוגך מקדישים את מלא תשומת הלב לרך הנולד שנכנס למשפחה שלכם. החוק במדינת ישראל קובע כי כל יולדת טרייה זכאית לצאת אל חופשת לידה לתקופה של 14 שבועות, כדי לגדל את הילד החדש ולהעניק לו את כל מה שצריך בתקופת החיים הראשונה לחייו.

במהלך חופשת הלידה היולדת זכאית לקבל דמי לידה, הנקבעים על פי תנאים מסוימים המשתנים על פי הכנסותיה הקבועות בתקופה שקדמה ליום הלידה. למרות שהמדינה משלמת לכל יולדת דמי לידה בתקופת החופשה מהעבודה, הרבה יולדות לא יודעות כי ככל הנראה מגיע להן בנוסף לכך תשלומים נוספים בגין החזרי מס על דמי הלידה שקיבלו.

כדי שתוכלי להבין האם הינך זכאית לקבלת החזר מס ליולדת מרשות המיסים, המאמר הבא מתמצת בצורה קצרה ומקיפה את כל מה שצריך לדעת על החזרי מס בעבור תשלום דמי לידה.

מהם דמי לידה?

דמי לידה הם תשלומים שכל יולדת מקבלת מהמדינה מיד לאחר שהרך הנולד מגיח לעולם. דמי הלידה נועדו להעניק מעין פיצוי כספי עבור האם הטרייה ומשפחתה, כיוון שהיא מפסיקה את עבודתה באופן זמני מרגע הלידה ועד טווח של 14 שבועות. ישנם מצבים בהם יולדות מחליטות להאריך את חופשת הלידה שלהן, אך הן אינן זכאיות על פי חוק לקבל בעבור תוספת זמן זו דמי לידה.

גובה תשלום דמי הלידה נקבע לכל יולדת באופן אינדיבידואלי על פי גובה השכר אותו היא קיבלה טרם הלידה, כאשר החישוב לרוב נעשה באופן משוקלל לתקופת זמן של 14 השבועות האחרונים. במידה והיולדת עבדה באופן רצוף כעשרה חודשים לפני יציאה לחופשת הלידה, היא תהיה זכאית לקבל דמי לידה בעבור 105 ימים. לעומת זאת, יולדת שעבדה באופן רצוף רק שישה חודשים, תהיה זכאית לקבל דמי לידה עבור 56 ימים.

מהו החזר מס?

בהתאם לחוק, כל עובד שכיר מחויב לשלם מס הכנסה באופן שוטף במהלך עבודתו ובתנאי שמשתכר למעלה מ-6000 ₪ בכל חודש. גובה תשלומי המס נקבעים לכל עובד על פי מדרגות מס, ומחושבות באופן משוקלל ברמה השנתית. כדי לאפשר לכל עובד לעמוד בתשלומים, המדינה מחלקת את התשלום המשוקלל על פני 12 חודשים (שנת עבודה) – כאשר בכל חודש מנוכה משכרו החודשי של העובד התשלום הנדרש.

כיוון שהחישוב מתבצע בצורה כללית, השקלול לא מביא בחשבון ימים וחודשים בהם עובד אינו עובד מסיבה כזו או אחרת – שאלו ימים בהם העובד לא צריך לשלם מס. ולכן כאשר קיימים פערים כאלו שמנוכה מס משכרו של עובד שאינו עובד, הוא זכאי לקבל בגין כך החזרים כספיים.

החזרי מס ליולדת

כיוון שדמי הלידה נחשבים כתחליף לשכרה החודשי של היולדת, תשלומים אלו חייבים במס. התשלום מתבצע לחשבונה הפרטי של היולדת בפעם אחת עבור מספר ימי הזכאות שנקבעו לה, ולכן מצב זה יכול לגרום לעודף תשלומי מס שנגבים ובכך לזכאות לקבל בגין כך החזר מס ליולדת.

ברוב המקרים תשלומי דמי הלידה שיולדת מקבלת יהיו נמוכים יותר מהשכר הממוצע אליו הורגלה, ולכן צמצום ההכנסה השנתית ישפיע על גובה תשלומי המס שעליה לשלם – ובמקרה של גביית יתר, היא זכאית לקבל החזרים על כך.

איך ניתן לקבל החזרי מס בגין דמי לידה?

כדי לבחון את הסיכויים לקבלת החזרי מס בגין דמי לידה, יש לבצע בדיקת זכאות ראשונית ולאחר מכן להגיש בקשה רשמית המגובה מטפסים ומסמכים רלוונטיים. תהליך זה דורש איסוף חומרים, הבנה בתחום ובעיקר זמן פנוי שאין ברשותה של יולדת טרייה. משום כך מומלץ לפנות אל חברה מקצועית שתייצג אותך מול רשויות המדינה, ותעלה את הסיכויים לקבלת החזרי מס המגיעים לך בעבור תשלום דמי לידה.

בהצלחה!

קראו גם על החזרי מס לאמהות טריות

כמיליון שכירים בישראל זכאים להחזרי מס אולי גם לך מגיע

אנחנו נבדוק את את זכותך עבור החזרי מס לשכירים בשיחה קצרה וללא התחייבות. נשאר רק להשאיר לנו כמה פרטים וניצור איתך קשר בהקדם










כתבות נוספות שחשבנו שיעניינו אותך