כמיליון שכירים בישראל זכאים להחזרי מס- אולי גם לך מגיע










close

איך נבדוק את זכאותך?

בדיקה מהירה אונליין

06/10/2019

החזר מס – מה חשוב לדעת?
למרות שמדובר על נושאים חשובים, מסתבר שישנם לא מעט עצמאיים ושכירים, שאינם בקיאים במדרגות המס בישראל, ובהשפעה שלהן על החזר המס האפשרי. העובדים השכירים נותנים אמון מלא בחשבי השכר שעושים בעבורם את העבודה, ומצד השני אלו העצמאיים שמפקידים את ניהולם הכלכלי אצל רואי החשבון. ידע הוא כוח, ובמקרה הזה הידע שלכם בנושא ספציפי זה, יכול להיות שווה הרבה כסף שיחזור בחזרה אליכם.
כידוע, בישראל ישנן מדרגות מס, כאשר כל מדרגה מאפיינת הכנסה חודשית ושנתית. בהתאם להכנסתו של כל עובד (עצמאי או שכיר), הוא משוייך למדרגת מס. מדרגה זו מבוססת על אחוזים, כאשר את אותו אחוז מס יש להפריש לטובת תשלום מס ההכנסה מההכנסה החודשית.
הנוסחה לפיה עובדות מדרגות המס די פשוטה: ככל שעובד משתכר במשכורת גבוהה יותר, וככל שעצמאי נהנה מהכנסה גבוהה יותר – כך הם צריכים לשלם יותר מס. מה שקורה המון פעמים הוא שצפי ההכנסה אינו תואם את ההכנסה בפועל, כך שנוצרים פערים ששווים לא מעט כסף. חשוב לזכור כי לעתים השיוך הלא נכון למדרגות המס פועל לטובת המדינה, כך שהשכיר או העצמאי הם אלו שצריכים לשלם מס גבוה יותר.

מדרגות המס: חישוב שנתי, חיוב חודשי

כאמור, מדרגות המס בישראל מסווגות את העובדים השכירים והעצמאיים למדרגות מס שונות. בכל חודש, על כל שכיר או עצמאי לשלם את אחוז המס התואם את המדרגה אליה הוא משוייך. אפשר לומר בזהירות כי מדובר על מעין פריסת תשלומים של המדינה: כבר בתחילת השנה, ידוע כמה מס יצטרך לשלם כל עובד – זאת בהתאם לצפי ההכנסה או המשכורת השנתית. עם זאת, התשלום מתבצע בכל חודש ולא בפעם אחת. במקרה בו יהיו שינויים באופי העסקתו של השכיר או בהכנסתו של העצמאי – הרי שאחוז המס הנדרש ישתנה (עם החזר לעובד, או חובתו של העובד לשלם עוד לקופות המדינה).

דוגמאות ממדרגות המס – כמה מס אתם צריכים לשלם?

ניתן להציג את מדרגות המס על פי הדוגמאות הבאות:
עובד שמשתכר במשכורת של כ-9500 שקלים, משוייך למדרגת המס הדורשת בתשלום של כ-20% מס. כך, בכך חודש יצטרך העובד להפריש כ-1900 שקלים לטובת מס ההכנסה. חשוב לציין כי זהו חישוב בסיסי מבלי שלוקחים בחשבון את נקודות הזיכוי שיש לכל עובד בהתאם למצבו המשפחתי ומאפייניו האישיים.
דוגמא נוספת: עובד שהמשכורת שלו היא של כ-7000 שקלים בחודש. עובד זה משוייך למדרגת המס של כ-14%. בחישוב פשוט: 980 שקלים ממשכורתו יופרשו למס ההכנסה.

"אם יצמצמו לי את המשרה, אקבל החזר מס?"

התשובה לכך חד משמעית, והיא כן. כאמור, כבר בתחילת השנה, נקבע הסכום שאותו צריך לשלם כל עובד למס ההכנסה. לדוגמא: עובד שהמשכורת שלו היא של כ-9500 שקלים, יצטרכו לשלם בשנה אחת מס של כ-22,800 שקלים (לפני נקודות זיכוי). כעבור חצי שנה המשכורת של העובד צומצמה וכעת הוא משתכר בכ-7000 שקלים לחודש? הרי שהחישוב משתנה:
שישה חודשי עבודה במשכורת הגבוהה – 11,400 שקלים מס
שישה חודשי עבודה במשכורת הנמוכה – 5880 שקלים מס
סה"כ 17,280 – כך שישנו פער של כ-5520 שאותם יכול העובד לקבל בחזרה!
זוהי דוגמא קלאסית לאיך מדרגות המס בישראל, משפיעות על החזרים ממס הכנסה הפוטנציאלי לעובדים שנעים בין מדרגות מס שונות. חשוב מאד שגם אתם תעקבו אחר תלושי השכר שלכם, ותהיו ערים לכל שינוי בהיקף התעסוקה שלכם וגובה השכר. שינויים שכאלו יכולים להיות עילה להחזר כסף ישירות אל חשבון הבנק שלכם.

עוד נושאים שקשורים להחזרי מס:
> בדיקת זכאות להחזר מס

> טופס החזר מס לשכירים

כמיליון שכירים בישראל זכאים להחזרי מס אולי גם לך מגיע

אנחנו נבדוק את את זכותך עבור החזרי מס לשכירים בשיחה קצרה וללא התחייבות. נשאר רק להשאיר לנו כמה פרטים וניצור איתך קשר בהקדם










כתבות נוספות שחשבנו שיעניינו אותך