כמיליון שכירים בישראל זכאים להחזרי מס- אולי גם לך מגיע










close

איך נבדוק את זכאותך?

בדיקה מהירה אונליין

11/02/2020

תשלום מס על פיצויים – כל מה שצריך לדעת

אם גם אתם חשים קושי מסוים לעזוב את מקום העבודה שלכם, הרי שישנו דבר אחד שמקל עליכם משמעותית: הידיעה כי אתם צפויים לקבל כספי פיצויים. כל עובד שעוזב את מקום עבודתו מכל סיבה, הספיק לצבור לאורך תקופה לא מעט כספים, לרבות כספי הפנסיה, כספי הפיצויים וגם הכספים שהושקעו בקופות נוספות.

אם מתמקדים לרגע על פיצויים שמקורם בפיטוריו של העובד, הרי שהם משולמים במטרה להבטיח כי הפגיעה הכלכלית בעובד תהיה כמה שיותר מזערית. הפיצויים הינם אישיים, ומשתנים בין עובד לעובד, כאשר ישנם 2 פרמטרים עיקריים המשפיעים על גובהם:
• ותק העובד ותקופת העסקה שלו
• גובה המשכורת החודשית

הנוסחה לחישוב גובה הפיצויים שלכם במקרה של פיטורים:

חישוב הפיצויים של העובד שפוטר מחושבים באופן הבא: במקרים בהם העובד מועסק במשכורת גלובלית, הרי שאין באמת חשיבות לנוסחה מאחר והיא לוקחת בחשבון את המשכורת האחרונה (שבמקרה זה נותרת קבועה). עם זאת, במידה ומדובר על עובד שהמשכורת שלו מבוססת על חישוב שעתי, הרי שערך הפיצויים עתיד להשתנות בהתאם לגובה השכר החודשי שמטבעו, דינמי.

אז איך זה עובד? מספר השנים בהם העובד עבד בחברה X גובה המשכורת האחרונה בעבודה:
• השכר החודשי: 8000 שקלים
• ותק העבודה: כ-5 שנים
כלומר, עובד שהמשכורת האחרונה שלו מטעם בית העסק הייתה כ-8000 שקלים, ובמידה והוא עבד בחברה כ-5 שנים לדוגמה, הרי שהפיצוי שהוא יקבל על פיטוריו יעמוד על כ-40,000 שקלים.

מתי עובד לא יהיה זכאי כלל לפיצויים? על פי רוב, עובד שתקופת ההעסקה שלו קטנה מ-12 חודשים, לא זכאי לפיצויים מהמעביד למרות שישנם מקרים בהם מעסקים מחליטים כן לתת לעובד פיצויים גם עם עבד פחות מ- 12 חודשים.

איך משלמים את המס מכספי הפיצויים?

אחרי שנודע לכם כמה כסף אתם עתידים לקבל, הרי שחשוב כעת להבין איך משלמים את המס. המס משלום במעמד עזיבה. תשלום המס נחשב למקדמה בלבד ומתבצעת התחשבנות סופית המשך במסגרת חובת הגשת דוחות שנתיים למס הכנסה. עם זאת, במידה ותחליטו מסיבה אישית שלא לשלם את המס במעמד קבלת הפיצויים, תוכלו לעשות זאת.

פריסת מס – מה חשוב לדעת?

פקודה המס מאשרת את פריסת הפיצויים החייבים בלבד עד ל- 6 שנים קדימה, כלומר כל 4 שנות עבודה מקנה לי שנת פריסה. אמנם המס שיש לשלם נשאר קבוע, אך אם יש משהו שבהחלט ניתן להקל איתו הוא אופן התשלום והיקף הפריסה. בעוד ישנם עובדים שיעדיפו לשלם את המס הנדרש בפעם אחת, גם ישנם אלו המעוניינים לפרוס אותו לתשלומים. כלומר, במקום לשלם את המס בניכוי חד פעמי, הוא ישולם במלואו אך לאורך תקופה. היתרון בדבר הוא בכך שהפריסה מאפשרת חישוב מהסכום שהתקבל בפריסה כהכנסה באותה שנה משויכת במקום שהסכום המלא של הפיצויים יחושב כהכנסה בשנה בה התקבלו הפיצויים בפועל.
לביצוע פריסה יש להעביר בקשה לרשות המיסים ורק הם מאשרים זאת, כפי שנאמר באמצעות הפריסה ניתן לקבל "פטור" על הפיצויים החייבים (אם הכנסה בשנים הבאות יורדת ו/או במידה ומתגוררים בישוב מזכה).
חשוב לציין כי אדם אשר החליט לבצע פריסה מחויב להגיש דוחות בכל שנה ועד תום הפריסה.

לא רוצים לשלם כעת את המס? ישנה אפשרות נוספת

דרך נוספת לדחות את תשלומי המס היא באמצעות הליך שנקרא "רצף קצבה". שימו לב כי לפני כל החלטה שאתם מקבלים, מומלץ להתייעץ עם רואה חשבון פרטי או עם מנהלת החשבונות שבמקום העבודה. במקרה זה, מדובר על דחיית תשלום המס הנדרש בכללותו – עד לגיל הפרישה שלכם. ישנם עובדים שעד גיל הפרישה שלהם ממתינות להן 30 שנות עבודה, בעוד ישנם אלו שעבורם מדובר על מספר שנים בלבד עד לרגע בו הם יצטרכו להתחיל ולשלם את המס כחוק.

כמיליון שכירים בישראל זכאים להחזרי מס אולי גם לך מגיע

אנחנו נבדוק את את זכותך עבור החזרי מס לשכירים בשיחה קצרה וללא התחייבות. נשאר רק להשאיר לנו כמה פרטים וניצור איתך קשר בהקדם










כתבות נוספות שחשבנו שיעניינו אותך