כמיליון שכירים בישראל זכאים להחזרי מס- אולי גם לך מגיע










close

איך נבדוק את זכאותך?

בדיקה מהירה אונליין

17/03/2021

באיזה מקרים ירושה פטורה ממס ?

בין השנים 1950 ל-1981, הונהג בישראל מס עיזבון במסגרתו היורש לתשלום מס שנקבע על פי אחוז מסוים מתוך העיזבון. מס זה אומנם בוטל בשנת 1981, אך במקרים בהם מדובר בדירה שהועברה בירושה תדרשו לתשלום מס שבח במידה ותהיו מעוניינים למכור את הדירה. יחד עם זאת ישנם מספר תנאים מצטברים בחוק מיסוי מקרקעין המאפשרים קבלת פטור מוריש במכירת דירות ירושה על ידי היורש ובכך למעשה הירושה פטורה ממס.

תנאים אלו כוללים:

  1. כלל המקרים בהם זהות היורש (מוכר דירת הירושה) היא כדלקמן: בן זוג של המוריש, צאצא של המוריש (כולל נכד), בן זוג של צאצא של המוריש.
  2. כלל המקרים בהם טרם פטירתו המוריש היה הבעלים של לא יותר מדירת מגורים אחת.
  3. כלל המקרים בהם אילו המוריש היה בחיים והיה מעוניין למכור את דירת המגורים שבבעלותו הוא היה זכאי לפטור ממס שבח במעמד המכירה, וזאת נכון למועד המכירה ולא למועד פטירתו.

ומה קורה במקרים בהם מכירת הדירה נעשית בין היורשים לבין עצמם?

במקרים אלו, סעיף 5 ג' לחוק מיסוי מקרקעין קובע כי חלוקת נכסי עיזבון בין היורשים אינה תחשב כמכירה ולכן גם במקרים אלו קיימת אפשרות להימנע מתשלום מס במסגרת העברת הנכס בין היורשים והירושה פטורה ממס. יחד עם זאת חשוב לציין שאף על פי שהעברה או מכירה של הדירה בין היורשים לבין עצמם מהווה פעולה של חלוקת נכסי העיזבון בין היורשים, אי החיוב במס תלוי בכך שלא התקבלה כל תמורה שהיא מחוץ לכנסי העיזבון ובמידה וכן התשלום שהתקבל יחויב במס.

האם מס העיזבון עתיד לעשות קאמבק בישראל?

מיום ביטולו של מס העיזבון בשנת 1981 ועד היום, מתנהל וויכוח ציבורי בכל הנוגע לשאלה האם להטיל מס על ירושות כן או לא? מצדדי המיסוי טוענים שירושה היא הכנסה לכל דבר ועניין ולכן חייב להטיל עליה מס ואילו המתנגדים למיסוי ירושות טוענים שהמוריש שילם כבר מיסים על כל הנכסים אותם הוא הוריש לאחר לכתו ולכן אין כל סיבה למיסוי נוסף.

במהלך השנים האחרונות, מספר חברי כנסת העלו מספר הצעות חוק למיסוי ירושות במקרים בהם מדובר בסכום כולל גבוה של הכנסים אותם ירשו המורישים. על פי הצעת חוק של חברת הכנסת שלי יחימוביץ משנת 2012 נדרש מס של 12.5 אחוזים לכל ירושה בסכום כולל של 15 מיליון ₪ ועל פי הצעת חוק משנת 2015 אותה יזם חבר הכנסת איציק שמולי נדרש מס של 10% מכל עיזבון בסכום כולל של 10 מיליון ₪. שתי הצעות החוק נדחו אך הדיון הציבורי והפרלמנטרי ממשיך להתנהל וקרוב לוודאי שגם בכנסת הבאה תובא הצעת חוק המצדדת באילו הטוענים שיש למסות כספי ירושה בהתאם למדינות אחרות בעולם. יחד עם זאת, חשוב לציין שהצעות החוק למיסוי אשר הועלו בשנים האחרונות אינן התייחסו למיסוי על דירות מגורים שהועברו בירושה.

כמיליון שכירים בישראל זכאים להחזרי מס אולי גם לך מגיע

אנחנו נבדוק את את זכותך עבור החזרי מס לשכירים בשיחה קצרה וללא התחייבות. נשאר רק להשאיר לנו כמה פרטים וניצור איתך קשר בהקדם










כתבות נוספות שחשבנו שיעניינו אותך